Els cursos de cuina sostenible de la Massana Fogons fan el ple
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Èxit d'assistència al curs de cuina sostenible de la Massana Fogons. Els assistents han pogut aprendre que amb les restes de menjar es poden fer plats deliciosos i així millorar l'economia domèstica.
En aquestes jornades de cuina d'hivern, la Massana s'ha erigit com a epicentre de la gastronomia sostenible, amb dos cursos de cuina d'aprofitament. L'objectiu era ensenyar com evitar el malbaratament del menjar i contribuir a l'economia de la llar. La proposta ha sigut un èxit i ha exhaurit totes les places.
A la Massana Fogons han ensenyat que cuinar és molt més senzill del que sembla. Els seus assistents han pogut aprendre a elaborar plats, que són sinònim de sostenibilitat.
Molts dels assistens marxaven amb una idea clara: "incorporar els consells al seu dia a dia".
Més de 1.500 tones de menjar és llencen durant l'any a tot el món. Per això és fonamental introduir el concepte de "batch cooking" que permet cuinar diferents receptes en un mateix dia, amb la finalitat d'estalviar temps, consumir els productes frescos i ser més creatiu. L'enginyera agrícola i experta en sostenibilitat, Kattia Juárez, explica en què consisteix aquesta tècnica: "Per aprofitament entenem no solament aprofitar el menjar, sinó aprofitar també el recurs energètic, l'aigua, el temps".
El millor de tot plegat és que els participants han pogut degustar diferents plats elaborats amb ingredients de proximitat, acompanyats d'un tast de vins.
Informa: Laura Mitjans
Imatges: David Moreno