DA defensa que la reforma de la CASS no suposa retallades sinó racionalització

Demòcrates per Andorra ha valorat avui la reforma de la CASS que es debatrà al Consell General. Els taronges han defensat un projecte que, segons han assenyalat, garanteix la sostenibilitat de l'estat del benestar. Han rebutjat que siguin retallades, tal com critica l´oposició, i han admès que la reforma permet guanyar temps amb vista a un augment de les cotitzacions quan millori la conjuntura econòmica.

Una reforma valenta i realista, que garanteix la sostenibilitat de l´estat del benestar. Així defineix DA la modificació de la llei de la CASS que planteja el Govern i que es debatrà els mesos vinents al Consell General. Els demòcrates han rebatut les crítiques que la reforma ha rebut per part dels grups de l´oposició, que parlen de retallades.

Pel portaveu de DA, Xavier Herver, "la situació de la CASS és insostenible" però diu que quan es parla de retallades vol pensar que es tracta "de racionalització" del model de gestió.

Tot i així, els demòcrates admeten que la reforma serveix per guanyar temps però que en el futur caldrà augmentar les cotitzacions de la CASS per fer-la sostenible. Ara, asseguren, la conjuntura econòmica no ho permet perquè "no seria coherent amb la situació de la població andorrana".

Pel que fa al tràmit parlamentari de la reforma, els demòcrates han assegurat que si hi ha esmenes de l'oposició útils per al país les acceptaran.

Informa: Andrés González-Nandín   Imatge: Josep Maria Garcia

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.