DA proposa que el metge referent introdueixi els actes mèdics a l'estranger en la història clínica
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Proposta de Demòcrates per Andorra per solucionar el buit legal que planteja la llei de la història clínica compartida. Els taronges volen que el metge referent sigui l´encarregat d´introduir en l´historial mèdic del pacient tots aquells actes mèdics fets a l´estranger. Una idea que si no prospera en el tràmit parlamentari, el Govern aplicaria per reglament. La llei de drets i deures del pacient i de la història clínica, fonamental per a la reforma sanitària, s´hauria de votar a principi d´octubre.
Per poder tancar la llei de drets i deures del pacient i de la història clínica compartida, la comissió legislativa de Sanitat ha de solucionar un buit legal detectat a última hora pel que fa a l´aplicació de la història clínica: com poder registrar dins l´historial del pacient tots aquells actes mèdics a l´estranger que reben finançament públic. El president de la comissió recorda que no es pot obligar els metges estrangers a utilitzar la història clínica compartida.
La comissió vol tancar el text dilluns, per dur-lo a votació a principi d´octubre. Per aquest motiu DA farà una proposta a la resta de forces perquè sigui aprovada per consens: que sigui la futura figura del metge referent l´encarregada de recollir tots aquells actes mèdics que els seus pacients facin a l´estranger i els introdueixi dins el seu historial clínic compartit. L´objectiu, evitar duplicitats i fiscalitzar la despesa sanitària.
Un dels dubtes pendents és qui assumiria el cost d´aquest tràmit extra. Una possibilitat seria que fos la CASS, augmentant la tarifa que paga als metges i evitant fer el càrrec al pacient. Si la proposta demòcrata no rebés el suport en comissió, el ministeri de Salut té previst fer-se seu el plantejament per reglament.
Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Jordi Seabra