De Matha deixarà l'ambaixada de França i la substituirà Jocelyne Caballero

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'encara ambaixadora de França, Ginette de Matha, deixarà el càrrec. S'acomiadarà de les autoritats el dia 15 de novembre. Segons ha pogut saber RTVA la substituirà la diplomàtica Jocelyne Caballero.

Ginette de Matha és l´ambaixadora de França des de l´1 de juny del 2014, quan va substituir Zair Kédadouche. La seva arribada va coincidir amb la visita del copríncep francès, François Hollande, i ha hagut d´afrontar moments complicats, com els atemptats a Niça de juny o els de París d´ara fa un any.

La seva visió sobre l´acord duaner que va sortir a la llum al febrer en una conversa informal va ser qüestionada per alguns sectors del país. De Matha hauria explicat que difícilment es podria mantenir, així com les quotes migratòries. 

L´encara ambaixadora de França ha apostat per incrementar la promoció de la cultura francesa que s´ha materialitzat en l'ampliació de la programació. Enguany s´han arribat a programar una trentena d´esdeveniments entre teatre, cinema, música i literatura. 

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, agraeix la seva tasca al llarg d'aquests anys i n'ha destacat la voluntat de reforçar els lligams empresarials 

El seu relleu serà Jocelyne Caballero, representant permanent de França al Consell d´Europa i  representant especial del ministeri d´Exteriors francès en la coordinació de la lluita internacional contra la pirateria.

Informa: Andrés González-Nandín/Ariadna Comas

Imatge: Consell d'Europa/arxiu

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.