De la tele al plat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La cuina s'ha convertit en un dels principals atractius per a tothom. Els programes de televisió han fet que cada cop hi hagi més gent interessada en el món culinari, i això ho estan notant molt els xefs encarregats d'organitzar cursos de cuina. A Andorra s'organitzen cursos de diferents tipus cada setmana i s'aconsegueixen omplir fàcilment.
Els programes de cuina a la televisió ja s'han convertit en tot un clàssic. Actualment hi ha desenes de programes a totes les cadenes que estan donant una altra visió al món de la cuina.Guille Cervera, xef: "S'ha mediatitzat d'una manera tremenda. Ara hi ha 1.000 programes a totes les cadenes... El que han fet és popularitzar molt el tema de la cuina i donar-li aquest toc una mica de que la cuina és xula". A Andorra s'organitzen cursos de cuina setmanalment, dirigits a tot tipus de públic que senti curiositat per la cuina, i potser, l'aparició d'aquesta moda, ha fet augmentar el número de participants.Pili Borra, xef: "He vist un augment sobretot perquè la gent vol aprendre a cuinar bé i a cuina sà... Sobretot el retorn que jo tinc ara és que la gent vol aprendre a cuidar-se i a saber cuinar bé els aliments, que siguin sans i que siguin bons".La majoria dels alumnes que acudeixen setmanalment als cursos de cuina, ja sentien curiositat pels fogons, tot i que reconeixen que els actuals programes de televisió o els canals de cuina, els ajuden a aprendre i investigar més.Olivia Drouin, alumna del curs de cuina: "No sempre, però cada vegada m'agrada més, sobretot la pastisseria. Cada vegada m'agrada més i com aprens, gràcies al Guille i a tots aquests programes que fan, cada vegada t'engresques més a fer coses diferents".Iolanda Font, alumna del curs de cuina: "Home el tema concurs és curiós... Però hem decanto més per programes més específics de cuina com el Canal Cocina o molts programes que ara tenen a la televisió francesa i la catalana. Programes de cuina de diferents llocs, i això està bé perquè veus diferents maneres".Amb els concursos de cuina en horari de màxima audiència, sembla que les productores ja han trobat la recepta de l'èxit.Informa: Mayte Barrachina
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.