Debat al voltant de tancar un conveni de no doble imposició amb Islàndia
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La proposta de ratificació d'un conveni de no doble imposició amb Islàndia ha tirat endavant després d'un debat entre el Govern i el grup parlamentari de Concòrdia al voltant del país en qüestió.
Des de l'executiu i la majoria parlamentària ho veuen com una estratègia de futur que pot ajudar a crear més lligams i oportunitats amb un petit país com Andorra que també es dedica en gran part al turisme. Concòrdia no està en contra de l'acord, però considera que s'haurien de prioritzar altres estats més propers i amb més relacions econòmiques, una estratègia que pensen que seria més efectiva.
En cap cas volia donar a entendre que l'adopció d'aquest conveni CDI amb Islàndia és contraproduent. No és així. Però em sembla que cal ser molt més rigorosos amb la definició de l'estratègia sobre els països amb els quals volen signar aquests convenis. Vostès parteixen d'una anàlisi que, des del meu punt de vista, és poc acurat i és que l'establiment de relacions econòmiques parteix d'un CDI".
Pol Bartolomé, conseller general de Concòrdia.
"Hem de tenir una visió més àmplia quan fem aquests tipus d'acords que senzillament agafar un utilitarisme a curt termini de treure un profit econòmic o no. Establir relacions amb ells gràcies a aquest CDI ens permetrà fer moltes més coses que senzillament pensar que als residents d'Islàndia, que és cert que no n'hi ha cap, puguin treure un benefici econòmic d'això".
Ramon Lladós, ministre de Finances.
Des del grup socialdemòcrata han votat a favor, però també han remarcat que seria interessant tancar convenis amb països que tinguin una influència més destacada en l'economia del país. Des d'Andorra Endavant valoren molt positivament que prosperin aquest tipus de pactes, ja que pensen que són imprescindibles per reduir el risc financer, atraure empreses i potenciar la diversificació econòmica, uns beneficis àmpliament compartits.
Informa: Laura Cugat