Dèficit de treballadors per a la campanya d'estiu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Preocupació i incertesa. Aquests són els sentiments del sector hoteler davant la temporada d'estiu, després que s'hagin esgotat les 390 places de temporers que han passat a la branca general. Alguns hotels no obriran i d'altres ho hauran de fer amb menys serveis. Així ho assegura la Unió Hotelera, que no creu que el problema estigui en els salaris que es paguen en comparació amb altres destinacions.  

La temporada d'estiu es presenta amb incertesa per al sector hoteler. El fet que s'hagin esgotat les 390 places de temporers d'hivern que passen a la branca general no ha sorprès la Unió Hotelera, que ja es fa a l'idea que necessitarà personal per als mesos d'estiu. Això provocarà, asseguren, que alguns establiments no puguin obrir o que ho facin, però sense oferir tots els serveis. 

"Ja ho sabíem d'entrada, amb les xifres s'havien parlat d'entrada que faríem curt. Els altres anys passavem de 600, només d'entrada. Quan no tens personal et planteges, depèn de l'hotel, si obrir o no. Algun restaurant, també. Sobretot, pot provocar que no pugui oferir tots els seus serveis". 

Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera

Els hotelers estan molt pendents de la quota d'estiu que establirà el Govern. Jordi Pujol no creu que el problema consisteixi que els salaris no siguin prou competitius respecte destinacions turístiques properes.  

Els representants del sector es reuniran aviat amb el ministeri de Turisme per explicar-li la seva preocupació a banda de conèixer una aproximació de quina seria la quota de temporers per a l'estiu.

Partidaris de les inspeccions

En referència a les disfuncions de la taxa turística i que el 30% dels turistes no estaven inscrits segons les primeres inspeccions del ministeri, Pujol és partidari que es continuï supervisant perquè a tothom li interessa que la recaptació sigui la correcta.

"És el que s'ha de fer, som dos-cents establiments a Andorra i, si hi ha una diferència tan gran, si s'ha de fer un per un, doncs, que es faci. El que no pot ser es que cada sis mesos tinguem les mateixes disfuncions". 

Informa: Sergi Cano

Imatges: Anna Romagosa    

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.