La delinqüència es dispara un 23%

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La delinqüència es va disparar el 2023, amb un 22% més de casos. Els delictes per drogues i els furts lideren la llista, tot i que també creixen els fraus amb targetes de crèdit. Així es posa en relleu en l'informe anual de la fiscalia del 2023.

Més consum de drogues i més furts que mai. És un dels punts preocupants que assenyala l'informe de la fiscalia del 2023. En total els actes delictius es van incrementar un 23%, en un rànquing liderat pels relacionats amb estupefaents, consum i tràfic i furts.

En el primer cas van créixer un 37% respecte del 2022, mentre que les diferents modalitats de robatori es van situar per sobre del 23%. Capítol a part mereixen els delictes per utilització fraudulenta de les targetes de crèdit, que van generar 822 procediments, amb un 79% d'augment.

"Tenim moltíssimes denúncies per utilització indeguda de targetes de crèdit i essencialment els furts. Són els delictes que més s'han incrementat durant el 2023."

Xavier Sopena, fiscal general

D'entre la resta d'apartats, destaca l'augment considerable dels delictes contra la seguretat col·lectiva, el contraban que lidera aquesta classificació, la tinença il·legal d'armes o associació il·lícita. Durant el 2023 es van obrir 34 procediments, amb un 100% més que el 2022.

Preocupen els delictes contra la llibertat sexual

Tot i que el 2023 es va registrar un descens del 7% en delictes contra la llibertat sexual, la tipologia d'aquests ha variat. Baixen les conductes per abusos sexuals i exhibicionisme, però s'incrementen les derivades d'agressions sexuals no constitutives de delicte i l'assetjament.

El nou fiscal general, Xavier Sopena, reconeix que "aquesta xacra continua, cal incidir per lluitar-hi. És una prioritat de la fiscalia lluitar contra aquesta mena de delictes".

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: kevin Ribeiro

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.