Demandes contra un banc per un producte d'alt risc que afecta la cancel·lació de préstecs

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'advocada Eva López afirma que té quatre demandes judicials contra una entitat financera per la venda d'un producte d'alt risc anomenat SWAP. Un producte que ja va ser considerat fraudulent per la justícia espanyola. L'entitat financera és la mateixa contra la qual l'advocada té deu demandes per preferents.

El producte financer d´alt risc anomenat SWAP també té afectats al Principat. Es tracta de contractes fets a mida per satisfer necessitats específiques dels qui el signen. Són d'una gran complexitat i risc, que no els fa aptes per a gent que no tingui una certa cultura financera. La seva venda ha provocat que hi hagi almenys quatre demandes de clients que es consideren enganyats. Totes contra el mateix banc. Aquest producte conté clàusules de cancel·lació de préstecs, entre les quals, per a hipoteques. Segons López, "si la persona vol cancel·lar la hipoteca perquè vol vendre el pis o comprar-ne un altre ha de pagar un 20% i hem arribat a constatar fins a un 30% del capital que en el seu dia es va donar".

A Espanya ha estat considerat com a fraudulent pels tribunals i l´INAF tampoc té un criteri positiu respecte a la seva comercialització entre els clients habituals dels bancs. L'advocada afirma que l'INAF inidica que "el contracte signat amb el client no proporciona les dades informatives necessàries perquè pugui comprendre el cost de la cancel·lació anticipada del préstec, se'ls diu que en cas de cancel·lació hi hauria una comissió".

López ha recordat que aquest banc ja té deu demandes més per la venda de preferents i que va respondre als afectats que seria la justícia la que decidiria si els tornava els diners invertits.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.