Demòcrates creu que la pujada de lloguers ha de ser igual a la dels salaris

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Debat al Consell General sobre la pujada del lloguer respecte a la dels salaris. La majoria aposta per un increment igual, mentre que l'oposició creu que els lloguers han de créixer un percentatge inferior.

Pujada de lloguers, sí, però fins a quin punt? Aquesta és la qüestió central en el debat sobre el poder adquisitiu. D'una banda, la majoria demòcrata creu que els propietaris també estan patint els efectes de la inflació i que els lloguers s'han d'incrementar el mateix percentatge que els salaris. 

El president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, detalla que l'IPC no beneficia a ningú i per tant no entenen que hi hagi d'haver una diferència. 

Menys taxatiu ha estat el Govern, que ha demanat temps per veure com acaba l'any la pujada de preus i les negociacions entre patronat i sindicat. En tot cas, però, ha assegurat que l'increment en el lloguer no ha de ser en cap cas superior a la dels salaris. 

El ministre de Finances, Eric Jover, exposa el següent: "L'increment o la revalorització dels lloguers ha de tenir en consideració el número final de l'IPC i la revalorització salarial". 

Una indecisió que preocupa l'oposició. El Partit Socialdemòcrata ho té clar: Si es vol mantenir el poder adquisitiu de la població, els lloguers només haurien de representar un 25% de la pujada de sous.  

La inflació i els lloguers encara són una incògnita. El que sí que té clar l'Executiu és que la pujada de salaris no ha de ser exclusiva per a les rendes més baixes, sinó que s'ha de fer a forquilles més elevades.

Informa: Òscar Serrano - Ariadna Guiu Vila
Imatges: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.