Depuradores, carreteres i l'hospital, factors clau per al creixement del país

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La capacitat de l'hospital serà una barrera que marcarà fins on pot créixer el país els pròxims 10 anys. De fet, el Govern l'ha inclòs en l'informe que marca els aspectes a tenir en compte per als estudis de càrrega parroquials.

El tractament de residus, el consum d'electricitat i la capacitat màxima de l'hospital són només algunes de les línies que marcaran el creixement del país. I és que el Govern ja ha establert els criteris que dictaran la capacitat màxima d'Andorra. L'aigua jugarà un paper important. Si ve més gent, el consum creixerà i les depuradores s'hauran de dimensionar. En aquest aspecte, l'executiu preveu una nova estació que doni servei al nucli d'Encamp i que alliberi la de Sant Julià, que també s'ampliarà. 

L'hospital i les escoles també limitaran el creixement urbanístic i, de moment, Educació no preveu nous centres escolars. Així doncs, a 10 anys vista, la capacitat màxima d'escolarització serà la mateixa que l'actual. 

Per últim, les carreteres. La saturació d'algunes vies ja és evident. Segons l'informe, les més delicades se situen a la frontera espanyola, al centre d'Andorra la Vella, a Escaldes, la Massana i Canillo. Per això, s'hauran de preveure algunes millores més enllà de la del vial massanenc que fa mesos que està en marxa. 

Informa: Òscar Serrano

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.