Desacceleració econòmica i inflació persistent per al 2024

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra esquivarà la recessió el 2024, tindrà un creixement del producte interior brut d'un 1,5% i una inflació del 3,5% el mateix any. És la previsió del Fons Monetari Internacional. Alerta, això sí, que seguirà pujant el cost de la vida fins al 2025. Demana als estats que s'acceleri la transició a una economia més verda.

El Fons Monetari Internacional alerta d'una davallada del creixement econòmic internacional del qual Andorra no s'escaparà. Preveu que el 2023 el PIB acabi pujant un 2,1% i l'any següent l'1,5%. Xifres similars als països de l'entorn. L'economia tindrà registres menys favorables als països més desenvolupats.

L'FMI també creu que la inflació no baixarà fins al 2%, el que es considera controlable i acceptable, fins al 2025. A Andorra serà del 5,2% enguany i del 3,5% el 2024. El passat mes de setembre l'IPC es va enfilar per damunt del 6%. 

La institució demana que s'acceleri la transició verda, és a dir, a economies menys dependents dels combustibles fòssils com el petroli i el carbó. A més, reclama urgentment que s'incrementin les polítiques per afrontar i pal·liar el canvi climàtic.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.