Sense descans als obradors per preparar centenars de coques de Sant Joan
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La nit de Sant Joan és la nit més curta de l'any, tot i que a moltes llars celebraran l'arribada del solstici d'estiu, fins ben entrada la matinada. A banda de les fogueres i els petards, pren protagonisme la coca de Sant Joan. Els obradors del país treballen de valent, per tenir enllestides totes les comandes.
Per als obradors la nit de Sant Joan ha arribat des de fa un bon grapat d'hores. La maquinària per pastar treu fum per tenir llest en un instant quilos de pa de pessic, que és l'ingredient principal d'aquestes postres tradicionals. Una cita marcada en vermell a les pastisseries, que han d'ampliar torns per poder complir amb totes les demandes.
En aquest obrador s'estan preparant més de 200 coques. Treballant en cadena i de manera coordinada, el que en un inici és tan sols una massa de 400 grams va prenent forma i es transforma en uns minuts en la coca de Sant Joan.
Entre trenta i quaranta minuts a la fermentadora i uns minuts més al forn, per obtenir el punt just de cocció. Un cop llesta ja només queda un bon embolcall i escollir la que més agradi als comensals.
Informa/Imatges: Hèctor Romance