Desenvolupar la llei del cos d'educació, entre les prioritats d'Èric Jover

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Desenvolupar la llei del cos d´educació és una de les prioritats del ministre Èric Jover per a la propera legislatura. El titular d´Ensenyament, que ha exposat avui les línies mestra per als propers quatre anys, ha dit que al gener es preveu la convocatòria de noves places fixes per a docents. L´objectiu, a mitjan termini, és integrar bona part dels eventuals que fa anys que exerceixen.
Va ser un dels compromisos electorals principals i una de les prioritats del nou ministre d´Educació i Ensenyament Superior: desenvolupar la llei que regularà la carrera professional del cos docent. Ho ha exposat Eric Jover, que ha afegit que la voluntat és consensuar-la al màxim amb els agents implicats: “Una de les coses principals que farà és definir el nou model de carrera professional a dins del cos especial d'educació. La nostra voluntat és treballar aquesta llei molt a prop dels diferents col•lectius, ja sigui el propi sindicat d'ensenyament públic com els col•lectius representants dels diferents sectors professionals.”Actualment hi ha uns 200 eventuals a Educació, més de la meitat dels quals de llarga durada. Per regularitzar-ne la situació, a partir del gener sortiran edictes periòdics que oferiran places fixes. Aquests eventuals tindran prioritat per accedir-hi, tot i que la convocatòria serà externa i oberta a tothom. El ministre diu que la selecció es farà amb criteris de qualitat: "El que no podem fer, per volguer consolidar els actuals eventuals, és deixar a fora a gent molt més ben preparada. Però al mateix temps, hem de ser conscients que aquesta gent porta anys dins del sistema i també és normal que aquesta experiència la valorem i que, en condicions iguals, aquestes persones tinguin prioritat per consolidar-ho." Un dels grans reptes de la legislatura és acabar de desplegar el sistema d´ensenyament per competències, el PERMSEA, fins arribar al batxillerat. A més, es vol adequar l'oferta de formació professional a les necessitats del mercat laboral.Informa: Xavi Palma Imatge: Albert Refart
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.