La despesa en salut arriba als 180 milions el 2022 i suposa per persona 2.262 euros de mitjana

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La despesa sanitària va suposar per a les arques de l'estat més de 180 milions l'any passat. És una xifra que representa un augment de tres dècimes percentuals en relació amb l'any anterior.

Inclou la despesa sanitària finançada per la CASS a través dels reemborsaments de la branca general, la despesa SAAS i la de la resta de recursos de l'administració general i els comuns.

Per aquest motiu, la despesa pública en salut del 2022 suposa gairebé el 6% del producte interior brut. Aquestes són les dades macros, però es pot veure quina incidència tenen en la vida de la gent. 

De fet, de mitjana per persona l'any passat hi va haver una despesa de 2.262 euros. Una xifra bastant similar a la del 2021. 

I com es distribueix la partida?

Doncs el volum més important, de prop de 98 milions d'euros, és per als serveis hospitalaris i per als serveis mèdics, de 27 milions. Per la seva banda, només els productes farmacèutics s'eleven a 18 milions d'euros. Baixen i molt els recursos econòmics destinats a la salut pública. Se situen el 2022 en 3 milions mentre que el 2020 ascendien a 9. Això es deu a la baixada de casos de la Covid-19. 

Per a investigació és on hi ha la partida més minsa, que no arriba al milió d'euros. Les despeses de personal són de 33 milions d'euros, una dada molt similar a la de fa dos anys i que se situa per sobre del 18% del total gastat en salut. 

Imatges: Arxiu RTVA
Informa: Ariadna Guiu Vila

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.