Detingut Jordi Albà per un presumpte delicte d'apropiació indeguda i malversació de fons públics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Jordi Albà, l´expresident del consell d´administració de la Societat de Drets d´Autor i Drets Veïns i gerent d´Ordino Studios, va ser detingut, ahir, per ordre de la Fiscalia per presumpta malversació de fons públics i apropiació indeguda. S´acusa a Albà d´haver utilitzat a benefici propi la targeta de crèdit de l´SDADV en dos viatges que va fer als Estats Units i a Madrid, uns diners, però, que va retornar fa uns mesos. La defensa d´Albà ha presentat un procediment d´habeas corpus perquè considera que la detenció ha estat il·legal.

Segons les diferents fonts consultades, els fets van succeir quan membres de la Societat de Drets d´Autor i Drets Veïns, la SDADV, van detectar una sèrie de càrrecs irregulars a la targeta de crèdit de l´entitat. Es tractava d´uns 4.000 euros, que s'havien gastat quan Jordi Albà era el president del consell d´administració de l´entitat.

Va ser als Estats Units, durant un viatge particular, i a Madrid, durant una visita per qüestions relacionades amb l´SDADV. En constatar aquesta irregularitat, Albà va ser advertit pel consell d´administració de l´ens, que el va obligar a dimitir del seu càrrec de president i a retornar els diners, retorn que es va fer efectiu fa uns mesos. La denúncia a la Fiscalia es va presentar el 30 de juliol.

La decisió la pren la nova junta de la societat de drets d´autor perquè ho considera un delicte. Aquell mateix dia se n'informa el consell d´administració de la societat on, entre d´altres, hi ha representants del Govern. Finalment, i davant d´un possible risc de fuga, la policia el va detenir ahir a la tarda per ordre de la fiscalia en constatar que estava tramitant la marxa del país. Se l´acusa de presumpta malversació de fons públics i apropiació indeguda.

La defensa d´Albà va presentar ahir un procediment d´habeas corpus en considerar que la detenció ha estat il·legal per ser despropocionada. El procediment ha estat refusat i, per tant, Albà passarà a disposició judicial en les properes hores.

Informa: X.Mujal/A.Pifarré/P.Moliné/A.Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.