Les discoteques i locals de nit tanquen davant el risc de contagi del coronavirus
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Una de les opcions més habituals en un cap de setmana, els locals de nit i les discoteques, avui tampoc obriran les portes com a mesura preventiva davant l'emergència sanitària pel coronavirus. Fa un parell de dies que s'està plantejant aquesta decisió com a acte de responsabilitat, tenint en compte que solen ser espais petits amb un gran volum de persones.
Aquest serà un dissabte molt diferent a l'habitual, sense vida nocturna al carrer. Els bars i locals de nit han decidit no aixecar la persiana, sumant-se a la decisió adoptada pel Govern de tancar tots els establiments com a mesura de contenció del coronavirus.
La majoria de negocis entenen la situació i creuen que és de vital necessitat seguir aquestes recomanacions.
Albert Barilaro, propietari d'Eivissa Experience, creu que "és la millor mesura" perquè "l'oci nocturn no és obligatori". Afegeix que l'aforament és de 600 persones i el risc és elevat.
Carlos Nascimento és el gerent de Klub Discoteca i, en la mateixa línia que Barilaro, considera que els locals "són un lloc on es produeix molt de contacte" i per aquest motiu també s'ha sumat al tancament.
Les xarxes socials han estat clau per comunicar el missatge a la clientela, un propòsit que ha estat àmpliament acceptat davant aquesta situació excepcional.
En el cas de Barilaro, els treballadors cobren per hores però en altres ocasions, s'ha decidit fer servir alguns dies de vacances, una alternativa que no ha estat del tot ben rebuda.
Una conseqüència que preocupa és l'impacte econòmic que aquesta crisi pot arribar a generar perquè la facturació sol ser "bastant elevada", segons Barilaro, que considera que s'ha de prioritzar la salut.
Nascimento posa en relleu les despeses que suposarà en personal i en lloguer, i la incògnita sobre el temps que pot durar la crisi.
Ja des de fa una setmana, Nascimento notava menys moviment sobretot als restaurants que dirigeix, on es van començar a aplicar mesures de prevenció com ara separar les taules dels comensals i oferir dispensadors de gel desinfectant.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Txema Galilea-Desirée Sala