Discrepàncies per la modificació del requeriment de pedra de les construccions a Ordino

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A Ordino en la sessió de consell de comú tradicional de Sants Innocents cal destacar les discrepàncies entre majoria i oposició pel que fa a l'aprovació d'una modificació del pla d'urbanisme. El conseller de l'oposició X'Ordino Enric Dolsa ha lamentat no haver tancat el 2006 un acord similar a l'actual entre SECNOA i SAETDE.

Aquest dilluns tot el consell de comú ha beneït els números de SECNOA en la primera temporada que Ordino-Arcalís ha estat gestionat per SAETDE. Amb tot, Enric Dolsa ha aprofitat per recordar que sent cònsol major havia tancat un acord similar el 2006 i aquest retard ha generat moltes despeses. "Crèdit Andorrà aportava 28 milions d'euros, quan ara només se n'han aportat 3. Crèdit Andorrà només es quedava el 49,5% de la societat, quan ara se n'han emportat el 76%. I s'ha perdut la barbaritat de 9,9 milions d'euros, que s'han llençat", revelava Dolsa.

Un altre punt conflictiu ha estat la modificació del pla d'urbanisme amb el qual el requeriment de pedra passa del 60% de les edificacions al 50. "Crec que ha sigut una decisió política presa a la lleugera, no es pot dir d'una altra manera que un comú vingui i canviï una normativa de construcció d'aquesta manera després de 40 anys", criticava Dolsa. "Com que no tenim un màxim d'obertures pel que fa a les finestres i vidres, estem tenint aquestes noves construccions massa modernes per la nostra parròquia", afegia la també consellera de la minoria, per Movem Ordino, Sandra Tudó. Malgrat això, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, assegurava que "tècnicament el que es busca és fer els edificis més sostenibles i, per tant, al final Ordino tracta de continuar mantenint la idiosincràsia i adaptació a l'entorn" i ha insistit que no hi ha la voluntat de canviar això, al contrari.

Pel que fa a l'arribada d'un centre de recerca immunològica en tres possibles ubicacions de la parròquia, Mortés ha dit que són inversors estrangers, és un tema que està en procés i que gestiona el Govern. Per últim, el comú ha adquirit aquest estripagecs de Cal Pal a oferiment de l'artista. L'escultura passarà a ser un atractiu més dins la ruta del ferro.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Marta Pons

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.