Discrepàncies sobre el pressupost de les reformes de pisos a preu assequible a Andorra la Vella

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El programa de reforma per a pisos a preu assequible d'Andorra la Vella ha generat polèmica en el consell de comú d'aquest dijous. Majoria i minoria s'han discutit pels 150 mil euros de pressupost que s'havien previst. Uns creuen que són suficients i que si cal, es pot ampliar. Els altres, en canvi, asseguren que s'hi hauria de destinar, com a mínim, un milió d'euros. 

Lloguers de 400 a 750 euros per als beneficiaris i reformes i seguretat jurídica per als propietaris. És el que proposa el programa Reviu del comú d'Andorra la Vella. Els propietaris interessats tenen aquest any fins novembre per adscriure's al pla. Des de la minoria ho consideren una bona iniciativa però creuen que la partida pressupostària no és suficient.

"150 mil euros donen per fer unes quantes reformes. Nosaltres n'haguéssim posat molts més, sobre el milió d'euros, i això hagués demostrat que és una aposta ferma per facilitar l'accés a l'habitatge a un preu assequible"

David Astrié, conseller de la minoria comú d'Andorra la Vella

Des del comú creuen que el pressupost és un document viu, estan oberts a ampliar-lo i pensen que entre 15 i 20 propietaris podrien estar interessats en oferir els seus pisos.

Per altra banda, s'ha fet pública la informació relativa a la societat JOVIAL. L'exercici passat va tancar amb una pèrdua de 455 mil euros. L'endeutament a 31 de desembre era de gairebé 7 milions d'euros

I per últim. Ordre burocràtic al terreny comunal de Cal Comellaire, on s'ubica el British College, on des del 2018 s'estaria fent addendes per a la construcció d'aules i altres instal·lacions. A partir d'ara, comença el procés per consolidar el terreny. 

"Hi haurà la viabilitat d'ampliar la carretera en aquella zona i crec que serà un benefici"

Sergi González, cònsol major Andorra la Vella

El col·legi té a hores d'ara llista d'espera.  

Informa: Caterina Vidal
Imatges: David Moreno

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.