Divergències entre Liberals i Demòcrates per la configuració del nou gabinet ministerial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Durant la sessió també s'han tractat altres qüestions, a banda de l'afer BPA. Entre d'altres, la configuració del nou gabinet ministerial o les pensions mínimes de jubilació i d´invalidesa.
Responent a una pregunta del conseller Ferran Costa, el cap de Govern ha justificat l´augment del nombre de ministres de 8 a 10 i el de secretaris d'Estat, de 3 a 7. Ha dit, però, que ha disminuït el de directors i directors adjunts. Ha explicat que s´ha augmentat en 7.000 euros el salari brut mensual global, que passa de 238.000 a 245.000 euros. Una qüestió que ha generat divergències entre Martí i Costa en referència als sous dels demòcrates i liberals.El conseller Pere López, per la seva banda, ha explicat que la configuració del nou gabinet ministerial reconeix assignatures pendents i "fracassos" de l'anterior legislatura en matèries com ara benestar, medi ambient i cultura. Lamenta, a més, que el nombre de ministres hagi crescut en un context econòmic ajustat. Altres temes han estat les pensions mínimes de jubilació i d´invalidesa, considerades insuficients per Rosa Gili. Per això, demana al Govern que les apugi per garantir una vida digna. A més, el ministre Xavier Espot ha confirmat que 12 persones, 6 comandaments i 6 agents, han fet la demanda per prejubilar-se. La voluntat, però, és cobrir les vacants abans que finalitzi l´any. Ha dit que es convocarà un concurs intern, el procés de selecció del qual es farà al mes de juny.Informa: Anna Lladó
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.