Associacions demanen que s'investigui la urgència en les derivacions de joves amb problemes de salut mental a l'exterior

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Associació per la defensa del jovent en risc, l'Associació de familiars de malalts mentals d'Andorra i una família han demanat a la fiscalia que investigui la urgència amb la qual, sovint, es deriven a fora menors amb problemes de salut mental.

També tornen a denunciar la mala praxis d'un centre en particular que no està al país. Precisament en les darreres setmanes tenen constància del patiment d'una jove fins al punt de trobar-se en una situació de risc.

Les entitats constaten que estan cansades de manifestar el rebuig cap a aquesta institució i volen que es tinguin molt més en compte les seves reivindicacions.

Per altra banda, també posen de manifest les nombroses queixes cap a una professional sanitària de l'hospital, concretament una psiquiatra que treballa amb infants i joves.

El ministre portaveu argumenta que no ha tingut accés a la denúncia i subratlla els esforços que s'estan fent per evitar al màxim que els joves marxin a l'exterior. Per exemple, amb el desenvolupament del futur Centre d'Educació Intensiva, que permetrà derivar menys joves cap a centres forans.

Roda de premsa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Laura Cugat 
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.