Divisió entre els partidaris del pacte d'estat per Europa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Divisió d'opinions entre els partidaris d'arribar a un pacte d'estat en l'acord d'associació amb la Unió Europea. D'una banda, Concòrdia demana temps per posicionar-se abans de l'1 de setembre i Andorra Endavant es desmarca perquè té clar que no és bo. Per l'altra, els grups de la majoria i el PS s'hi mostren favorables.

Concòrdia es marca l'1 de setembre com a límit per tenir una posició pel pacte d'estat sobre l'acord d'associació. El president del grup parlamentari, Cerni Escalé, ha considerat que han d'analitzar a fons la documentació. "En dos dies es fa difícil analitzar-la tota. Necessitem entendre tot el que fins ara s'ha pactat provisionalment per part del Govern i després entendre quins són els aspectes favorables i els que no i després quina és la posició de Concòrdia". 

Més contundent s'ha mostrat Andorra Endavant, que ha abandonat el pacte d'estat. La presidenta del grup parlamentari, Carine Montaner, ha destacat que la fórmula de l'acord "no està adaptada a un petit país com Andorra. Assumir aquest cabal representa un sobrecost per redimensionar l'administració pública i no ho diem nosaltres sinó el Govern".

Malgrat això, els demòcrates són optimistes que la majoria de les forces apostin pel pacte d'Estat. Així ho ha manifestat el president del grup parlamentari demòcrata, Jordi Jordana. "El que s'ha assolit fins ara està bé, però falta acabar de concretar i d'acabar la negociació no de l'acord sinó del pacte aquest que té sí que tarda una mica".

El Partit Socialdemòcrata també es mostra satisfet pel fet que les seves preocupacions inicials s'haginn reflectit en el nou document tal com ha esmentat la presidenta del grup parlamentari, Judith Salazar. "Ja vam manifestar a la segona versió del document del pacte d'Estat que hi estàvem d'acord perquè recollien les quatre inquietuds que havia manifestat el PS. Tal com ho vam fer ens ho van traslladar al document exactament".

Informa: Pere Moliné-Sergi Cano
Imatges: Jordi Seabra  

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.