El doctor en economia Benjamin Golub rep el sisè Premi Internacional Calvó Armengol

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Centre de Congressos ha estat l'escenari aquest dilluns de l'entrega del sisè Premi Internacional Calvó Armengol. El doctor en economia Benjamin Golub va ser escollit el 2019 com a guanyador del certamen pel seu estudi de les xarxes econòmiques.

Benjamin Golub ha rebut aquest dilluns a la tarda el Premi Internacional Calvó Armengol que ha acompanyat amb una conferència anomenada "Complexity, fragility and policy in economic networks" que tractava sobre les noves perspectives que ofereixen les xarxes al voltant de fenòmens econòmics centrals. Un estudi que comprèn unes idees basades en aportacions de l'economista andorrà Antoni Calvó Armengol.

Golub, que és doctor en economia a la Universitat de Standford, ha ressaltat que se sent "molt afortunat d'haver après moltes coses d'altres científics en aquest àmbit" i es mostra molt agraït de rebre aquest guardó, que considera que "és un reconeixement del que ens ha deixat en Toni". 

L'estudi explora com la distribució de poder i les connexions socials fan que la societat tingui una opinió consensuada sobre un tema i com aquesta pot proliferar segons les circumstàncies. 

En aquest sentit, Golub ha explicat que "en postures polítiques, els qui criden més fort són els que es fan escoltar i sovint els qui tenen les opinions més extremes i veuen com les persones es polaritzen al voltant", afegint que la teoria de xarxes té l'objectiu de comprendre com es trenquen aquests vincles. 

El guardó ha estat una dotació en metàl·lic de 30.000 euros i un obsequi que enguany ha estat una fotografia del poble de Pal de l'andorrà Jaume Riba. El Govern i la Barcelona School of Economics ja pensen en la setena edició dels premis que se celebrarà el 2022 i que ja té vencedora, Stefanie Stantcheva.

Informa: Anna Mata
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.