Domi Trastoy compartirà experiències per celebrar el Dia internacional de les muntanyes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ordino celebra aquest dimarts el Dia internacional de les muntanyes. Ho farà amb la presentació d’un documental protagonitzat per l’escalador Domènec Trastoy. Així mateix, durant tota la setmana visitarà sis centres escolars per explicar la seva experiència entorn de la muntanya.

Per desè any consecutiu Ordino commemora el Dia internacional de les muntanyes. Enguany ho fa amb la projecció del documental “8.000, una història de Domènec Trastoy”, que explica les seves tres últimes expedicions. A més, tota la setmana l’escalador visitarà sis escoles per explicar les experiència entorn de la muntanya. "Hem fet un documental on s'explica la preparació i les muntanyes abans de l'Everest, el Makalu i el Cho Oyu", explica Trastoy, qui creu que "avui en dia estan sobrevalorades i m'agrada que es pugui veure el que cal per pujar-hi, perquè són muntanyes que s'ha d'anar molt preparat per poder-les fer"

Un any més el comú d’Ordino s’implica en les activitats per fomentar la vessant esportiva que la munyanya significa i també en el compromís amb el medi ambient. "Sobretot hem de pensar que tot i que hi ha un vessant esportiu, també hi ha un altre vessant, que és el que es farà anant a les escoles durant aquesta setmana. Per transmetre el compromís pel medi ambient i de la cultura de les muntanyes", afegeix Jordi Serracanta, conseller de Turisme.

El Govern, a través del ministeri de Medi Ambient també participa en els actes del Dia internacional de les muntanyes. Andorra serà present dimarts en un esdeveniment a la seu de les Nacions Unides per fer visible la importància dels territoris de muntanya i els seus problemes.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Guillem Casal

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.