Algú en dona més? 400.000 euros de sortida per un Nonell

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Quatre-cents mil euros de sortida. És el preu d'una de les peces més preuades d'una subhasta que tindrà lloc demà a The Embassy. Hem visitat l'exposició que protagonitzen pintors catalans, com Isidre Novell, Joaquim Mir, Marià Fortuny i Eliseu Meifrèn.

A la segona planta de The Embassy, l'impulsor de la subhasta Carlos Teixidó ensenya les obres que aquest dijous sortiran a escena. Entre els famosos ossets o el gall de Demo hi trobem peces de pintura catalana que tindran preus de sortida tan dispars com dos exemples de Joaquim Mir: Mallorca amb un traç poc conegut que surt per 30.000 euros, que contrasta amb un altre que pota per títol Barcelona, amb una primera oferta de 150.000 euros. En demanen 180.000 per un Marià Fortuny.

"Com a galeria d'art penso que puc donar un servei més als col·leccionistes, tant per vendre com per comprar", diu Teixidó. Entre les obres que formen part del dipòsit de la galeria i dels seus clients destaca un Meifrèn que ens sorprèn a ple sol de dia i de nit, amb lluna plena amb un preu que no superen els 60.000

Camí dels més reclamats hi ha un Modest Urgell que depassa aquest el llindar igual un dibuix que hauria fet Picasso abans de la seva època a París. En aquesta subhasta s'hi pot trobar el traç de Sorolla amb tan sols 20 anys quan encara no havia trobat la seva llum i la joia, un Nonell del 1910 amb un preu de sortida de 400.000 que "capta totalment l'essència de quan arriba a París i desenvolupa la temàtica de les gitanes amb la pinzellada tant ràpida i que li dona caliu a l'artista". 

Està tot preparat per a una cita en què s'espera escalfar les dites i que a la resposta muda a la pregunta 'Algú en dona més?' es podrà dir allò de 'adjudicat'. 

Informa: Rosa Alberch 

Imatges. Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.