La dona en la política del Principat i la presència d'intel·lectuals andorrans a la Barcelona d'inicis del segle XX, treballs elaborats en el marc de les beques de recerca
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Tenint un any de marge per elaborar les investigacions, aquest dijous matí s'han presentat els treballs emmarcats en la quarta edició de les beques Manuel Mas d'estudis polítics i Pere Canturri d'estudis històrics d'Andorra Recerca i Innovació.
En la vessant política, s'ha investigat l'accés i la presència de la dona en l'esfera política andorrana i se n'han extret conclusions que, segons l'autora, Paula Przybylowicz, seria molt interessant poder aplicar.
Conclou que "hi ha una participació més gran de les dones en la política andorrana i que ha crescut al llarg del temps". Amb tot, indica que es continuen veient "determinats càrrecs que estan més masculinitzats que d'altres". Una de les principals dificultats que es troben "és la conciliació familiar".
En la vessant històrica, Santi Fonfría ha seguit la traça d'un grup d'intel·lectuals andorrans a la Barcelona del primer terç del segle XX. L'autor exposa com van "desenvolupar una cultura política, i un ideari molt propi i genuí que va introduir una onada d'aire fresc a Andorra a nivell polític en forma de republicanisme".
Informa: Laura Cugat
Imatges: Anna Romagosa