Les dones d'Andorra amb càncer responen millor contra la Covid-19 que els homes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un estudi sobre la resposta serològica en pacients amb càncer exposa que les dones responen millor contra la Covid-19 que els homes. També les persones que han rebut teràpia hormonal i cirurgia. 

L'estudi ha analitzat la resposta serològica i ha fet un seguiment dels pacients oncològics abans i desprès de les vacunes contra la Covid-19. 

Se n'han analitzat 373 entre maig del 2020 i juny del 2021 i entre les conclusions destaca que els les dones tenen una resposta millor contra la Covid-19 que els homes. També mostren més resistència al virus les persones que van rebre teràpia hormonal i cirurgia. 

Un 80% dels malalts va rebre almenys una dosi de vacunació i es va demostrar que hi havia més seroprevalença dels pacients que havien rebut Astrazeneca, que els que havien rebut Pfizer.

L'estudi, elaborat per investigadors del país liderats per la doctora Cristina Royo, és un dels més importants fins ara sobre la resposta serològica en pacients amb càncer. S'ha publicat aquest diumenge en una revista especialitzada d'abast internacional.

Informa: Maria Lucena
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.