L'economia influeix a l'hora de portar una alimentació saludable?

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Portar una alimentació saludable cada vegada preocupa més gent. Però, de vegades, ens trobem que els productes processats són més econòmics que els frescos i naturals.

Menjar bé avui dia és un luxe? És preferible consumir productes frescos i de temporada abans que els aliments processats, però els preus, cada vegada més alts en segons quins aliments, de vegades no ho permeten.

"No tothom es pot permetre menjar peix tres vegades a la setmana, carn vermella o fruites i verdures saludables."

Resident

"El producte natural i fresc és més car, normalment."

Resident

Sobretot, diuen, que es nota en determinats aliments.

"Per exemple, et surt millor la verdura que està congelada que la fresca."

Resident

"Jo, per l'alimentació, normalment no me'n miro gaire els preus."

Resident

Però, com es comentava, a vegades els preus limiten les compres als supermercats. És per això que existeixen alternatives amb les quals es pot optar per altres maneres de portar una bona alimentació, però més econòmiques.

"Cal jugar una miqueta a fer plats únics. Potser venim dels nostres avis, que hi havia d'haver un primer i un segon plat, o si anem a buscar fer un bon entrecot, un bon filet o un bon peix al forn, sí que encareix més. Però, en canvi, si fem plats amb una base més de cereals, fruita, verdura, llegums, greixos i buscar jugar amb la part de proteïna, fa que econòmicament sigui més viable, més sostenible i saludable."

Marta Pons, Nutricionista

La clau, comenta, és tenir en compte que l'important és menjar equilibrat i variat, i afegir-hi la quantitat més elevada de nutrients possible.

Informa: Alexia Alcalá   

Imatges: Pau Bonastre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.