Els economistes veuen amb optimisme el 2022 després d'un any difícil marcat per la Covid-19
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'any 2021 ha estat en general dolent per a l'economia andorrana. L'excessiva dependència del turisme i les restriccions generades per la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 han provocat un sotrac important en molts sectors. Així ho constaten els economistes, que amb tot veuen amb optimisme els pròxims mesos.
La degana del Col·legi d'Economistes, Neus Cornella, no amaga que el 2021 no ha sigut el millor any per a l'economia andorrana. La dependència del sector serveis, especialment el turisme, l'hostaleria i la restauració i l'impacte de la pandèmia bona part de l'any ha portat a viure uns mesos difícils.
En vista a l'any vinent, però, les previsions són optimistes, impulsades per la bona temporada d'hivern que s'espera. Que el turisme de neu funcioni és vital. Segons Cornella, "tot indica que ha de ser un molt bon any". A més, constata que "s'obren negocis nous i activitats" i al mateix temps "la construcció tira endavant". Per tant, ara mateix les previsions són bones.
La posada en marxa de l'aeroport d'Andorra-la Seu pot suposar un impuls important per al desenclavament del país. Neus Cornella ho veu més útil que pensar a portar el ferrocarril, que no veu "com un mitjà de transport ideal perquè seria molt costós i està obsolet".
La degana dels economistes veu també una bona iniciativa del Govern per diversificar l'economia i atreure empreses el projecte de zona franca, que a mitjà termini permetria portar activitats que sense aquesta figura no s'establirien.
Informa: Sergi Cano
Imatges: Kevin Ribeiro