Educació vol reforçar els protocols per detectar i prevenir l'assetjament escolar

En el que portem de curs s'han detectat 20 casos, una xifra similar al curs passat, 17 dels quals estan oberts. Per aquest motiu, Educació vol millorar la detecció de casos d'assetjament i potenciar-ne la prevenció, per exemple, afegint indicadors tecnològics davant la creixent problemàtica a les xarxes socials. 

La gran majoria d'aquests casos es concentren a segona ensenyança, una tendència que cada any es manté, i provenen més per part de noies. En total, fins a 10 casos s'han produït en aquest entorn. El segueix de prop primera ensenyança amb 6 casos d'assetjament escolar i un de resolt.

Pel que fa a la tipologia, més de la meitat és assetjament verbal i, a continuació, ve el físic. amb un 19%. El ciberassetjament representa un 10% del total. Des del ministeri ressalten l'eina B-Resol per notificar la problemàtica, però enguany han activat també un número de telèfon, el 743 313. 

Informa: Laura Cugat 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.