Eines per a la resolució de conflictes en adolescents

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

'Convivència i resolució de conflictes com a factors de salut'. És el títol de la segona conferència del cicle Filant Xarxes, impulsat pel departament de Joventut d'Andorra la Vella. 

Un espai obert, de diàleg intergeneracional, que ha volgut posar el focus en l'etapa de l'adolescència com un moment crucial per aprendre a desenvolupar-se de manera positiva. S'ha destacat que els amics, l'escola, la família i la ciutat són quatre entorns clau per aquest desenvolupament.

"Està demostrat que si les experiències en l'adolescència són dolentes i si durant l'etapa han patit molt, això a la vida adulta es tradueix en dificultats. Moltes persones recorden aquestes etapes amb malestar i tristesa. Afortunadament, no és la gran majoria de la gent".

Gemma Garcia, psiquiatra

"Primer hem d'entendre que el conflicte no és sinònim de violència, sinó entendre que som persones diferents. Aquestes diferències es poden gestionar de manera positiva o negativa i evidentment la violència és una manera negativa de resoldre les coses".

Pilar Escotorín, coach prosocial

Han destacat també que la població viu cada vegada en entorns més homogenis que fan precisament que s'estigui menys acostumat a la diversitat. Per això, creuen que la solució passa per intentar obrir-se a nous entorns. 

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.