El 30% dels empresaris tenen problemes per aconseguir finançament

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un 30% dels empresaris han manifestat tenir problemes per accedir al finançament necessari per dur a terme la seva activitat. Així ho reflecteix l´enquesta de conjuntura del segon semestre que ha realitzat la Cambra de Comerç. El crèdit és més difícil d´obtenir al sector de la construcció i a les empreses més petites.
Menys d´una tercera part dels empresaris han assegurat que han tingut dificultats per obtenir crèdit, el segon semestre del 2015. La construcció, el sector més castigat per la crisi econòmica, concentra el percentatge més elevat d´empreses que tenen dificultats en aquest àmbit: al voltant del 40%, seguit de la indústria i del comerç al detall.

Però la dificultat per accedir al finançament és més gran en les empreses de mida petita.

La Cambra de Comerç ha explicat que la majoria de les societats que han demanat crèdit als bancs l´han obtingut, però amb condicions més dures.

Finalment, el motiu principal pel qual s´han demanat fons als bancs ha estat l´estancament o caiguda de l´activitat i l´escassetat de dipòsits propis.

Informa: Pere Moliné
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.