El baríton protagonitza la tercera jornada del Sax Fest

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El saxo baríton ha protagonitzat la tarda de la tercera jornada de l'Andorra SaxFest. A banda de les mastersclass, alumnes i professors han ofert un concert al centre de la Llacuna.

El saxo baríton deu la popularitat sobretot al jazz. Bariton Institut és festival itinerant que en l'anterior edició es va celebrar a Estrasburg i que va ser creat per Niells Bilj i Jan Menu, dos referents mundials d'aquest instrument. En total 16 persones hi han participat, una quantitat inferior a la que els organitzadors esperaven. A curt termini serà difícil que es torni a repetir l'experiència en el marc de l'Andorra SaxFest.

"S'han de fer els números per saber si compensa o no", reconeix el coordinador del Bariton Institut, Joan Martí, tot recordant que realment la filosofia és la d'un "festival itinerant".

D'altra banda, deu classificats han superat la primera fase del concurs internacional de saxo de l'Andorra SaxFest en la categoria de solo. El guanyador se sabrà dilluns. En total han estat 18 els participants, una xifra inferior a la prevista per l'alta complexitat del concurs, com ha explicat la coordinadora, Perancha Domingo.

Els que resultin finalistes, sis en total, hauran d´interpretar una peça composta especialment per al festival per Vincent David, un dels solistes de saxo més prestigiosos del món, que actua en aquesta hora al Centre de Congressos de la capital.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: A.Romagosa / S.Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.