El canvi de model polític a l'Amèrica Llatina centra els diàlegs iberoamericans

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La mort de Chávez va suposar un canvi en el model en el països de l´Amèrica del Sud que veuen com, cada vegada més, s´imposen les polítiques de dretes i l´auge de les desigualtats. Avui n´ha parlart el catedràtic en ciència política i sociologia Manuel Alcántara a l´ambaixada espanyola.

La taxa de la pobresa a l'Argentina ha augmentat cinc punt fins a arribar al 34,5% en el primer trimestre del 2016. Així, 13 milions d´argentins afronten aquesta situació. L'Amèrica Llatina viu un canvi des del 2013. La mort de Chávez va suposar el final de l´eix bolivarià. Això sumat al desgast de les figures presidencials i la crisi econòmica estan portant la regió a polítiques de dreta que deixen en estat precari l´estat del benestar.

En aquest context Amèrica Llatina va cap a un camí en què cada país es farà la seva política, essent encara un escenari dur per al vell cotinent, que té com a assignatura pendent l´ampliació de convenis amb els seus països. No és el cas d´Estats Units que cada cop té més interessos a l'Àsia i es limita a relacions de veïnatge amb més o menys friccions pel que fa als veïns del sud.

Informa: Rosa Alberch Imatge: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.