El 'cas BPA' obliga a crear una tercera batllia especialitzada en blanqueig i crim organitzat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Consell Superior de la Justícia reforça el sistema i crea una tercera batllia especialitzada. El cas BPA i altres causes relacionades amb el crim organitzat han obligat a incrementar els recursos destinats. Aquests novetats s'han fet públiques després del jurament d'un nou magistrat substitut a temps parcial i de l'intercanvi de plaça d'una batlle i una fiscal.

El president del Consell Superior de Justícia, Enric Casadevall, ha explicat que el cas BPA i l'acumulació de casos relacionats amb el blanqueig de diners, els delictes econòmics i el crim organitzat han obligat la justícia a reforçar les batllies especialitzades. Fins ara n'hi havia dues i un tercer batlle hi donava suport de forma parcial. Casadevall indica que "ara tenim una batlle que només s'encarrega del cas BPA, i els temes de blanqueig, narcotràfic i delictes econòmics quedaven només en mans de la segona batlle i era massa". Per això, afegeix, "hem introduit aquest tercer durant el temps que sigui necessari".

Casadevall ha explicat a més que tota la Batllia es reforçarà amb un nou batlle. L'edicte s'aprovarà dimecres. Aquest reforç s'emmarca en la reforma del sistema judicial, una reforma que també es visualitza en el jurament d'un magistrat substitut i del canvi de lloc de treball entre una batlle i una fiscal. Aquest canvi ha estat possible gràcies a la modificació de la llei qualificada de la justícia i la carrera professional.

Casadevall ha informat a més que aviat es posarà en marxa l'expedient electrònic, que facilitarà la feina i la relació entre els advocats i els batlles i magistrats.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.