El Centre Penitenciari ofereix internet protegit als reclusos en un pla innovador a Europa

Des d'aquest dissabte el Centre Penitenciari ofereix accés protegit a Internet als interns perquè en puguin fer ús de manera regular. El projecte vol facilitar als reclusos de fora del país el contacte amb els familiars o l'opció de realitzar estudis a distància.

Després d´un any de treball la direcció del centre ha implantat el sistema d´accés protegit i controlat perquè els interns en puguin fer ús. Precisament les proves realitzades els passats dies 7 i 8 de maig van permetre a una interna que estudia a través de la UNED tenir l´ocasió de connectar-se als diversos fòrums de la universitat per compatir opinions amb altres estudiants. Igualment un matrimoni que es troba ingressat al centre penitenciari va tenir ocasió de conversar per videoconferència amb els seus fills menors, residents als Estats Units, i que no veien des de feia un any.

Així doncs, s´ha elaborat un protocol sobre l´ús d´internet al centre, que va començar a funcionar de forma regular ahir dissabte. Aquest determina els interns que poden accedir a la xarxa, els tràmits que han de fer per sol·licitar videoconferències i els dies i hores que tindran lloc les comunicacions. Segons el Govern, es tracta d´una pràctica innovadora dins del món penitenciari, no només a Andorra sinó a la resta de països europeus.

Informa: Joan Antoni Sarmiento / Agències

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.