El COEX treballa per reobrir el Coll d'Ordino aquesta setmana

L'Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) ha començat els treballs de neteja de neu de la carretera del Coll d'Ordino per tal d'obrir-la a la circulació aquesta setmana, després del període hivernal en què ha estat tancada.

La previsió és que, prèvia autorització del comú d'Ordino, la via es pugui reobrir a la circulació entre dimecres i dijous, coincidint amb l'inici dels dies festius de Setmana Santa.

Després de cinc mesos tancada, la carretera del Coll d'Ordino acumula gruixos de neu que arriben gairebé a un metre en alguns punts, i que com cada primavera cal retirar amb l'ajuda d'una turbina dinàmica, que tritura la neu i la projecta fora de la calçada mitjançant un ventilador, a una distància que pot arribar fins als 50 metres.

Paral·lelament, els treballs de reparació de la carretera perquè pugui ser operativa també a l'hivern segueixen el seu curs, i fins a la data s'hi han invertit gairebé 1,2 milions d'euros, tot i que encara queden pendents quatre fases més per un valor d'uns 500.000 euros. 

Informa/fotografies: Agència ANA

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.