El Col·legi d'Advocats prepara un examen d'accés a la professió

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Col·legi d'Advocats continua treballant en l'elaboració d'un examen que hauran de superar totes les persones que vulguin accedir a la professió. La degana, Sophie Bellocq, ha explicat al programa 'Ara i Aquí, a més, que preveu que abans de l'estiu s'haurà signat un conveni que ha de solucionar un dels problemes que es troben actualment els professionals: la manca de reciprocitat amb Espanya.

Regular l´accés a la professió es manté com una de les prioritats del Col·legi d'Advocats i, en aquest sentit, a banda de la formació acadèmica de cadascú, està preparant l'examen que s'haurà de superar. Una prova "amb vocació professional" segons Bellocq, que haurien de passar totes les persones que volguessin accedir a la professió i que hauria de servir per garantir-ne la qualitat.

La degana del Col·legi d´Advocats ha explicat, d´altra banda, que confia que abans de l´estiu s'haurà signat el conveni entre Espanya i Andorra que ha de permetre la plena reciprocitat. Una reciprocitat que, en canvi, sí existeix amb França. "Fins que signem aquest conveni la reciprocitat no existeix del tot", ha declarat.

Sophie Bellocq ha afirmat també que el Col·legi d'Adocats promourà la creació d'un tribunal arbitral internacional. Pel que fa a les consultes gratuïtes, atès l´èxit del servei, estudien ampliar-ne l´horari.

Informa: Anna Lladó Locució: Montse Grau

L'entrevista completa a la degana del Col·legi d'Advocats, Sophie Bellocq, a l'Ara i Aquí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.