El Col·legi de Psicòlegs aposta per crear un grup especialitzat en emergències

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Col·legi de Psicòlegs ha proposat al ministeri de Salut la la col·laboració per a la creació d´un grup de treballadors especialitzats en emergències per ajudar les víctimes d´esdeveniments traumàtics o morts violentes. És un dels missatges que ha transmès un cop acabat el curs que s´ha fet aquesta setmana sobre aquest àmbit.

Esdeveniments com ara l´accident de Juclà, l´any 2011, demanen del suport psicològic per als familiars de les víctimes. D´especialistes per actuar en aquests casos n´hi ha, i cada cop més formats, però falten professionals disponibles 24 hores i 365 dies l´any. El Col·legi de Psicòlegs creu que cal resoldre aquesta mancança. També considera necessària la creació d´un grup especialitzat en emergències i per aquest motiu ha proposat un conveni al ministeri de Salut.

La formació per atendre les víctimes és clau i per això durant tota la setmana s´ha fet un curs que ha comptat amb la presència d´un especialista francès.

Durant el curs s´ha destacat la importància de tenir bons coneixements de base i de la necessitat que qui atengui les víctimes estigui format.

Informa: Anna Lladó Locució: Xavi Palma Imatges: Arxiu / Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.