El comitè internacional de la CEA constata que Andorra pot atreure projectes d'inversió estrangera d'entre 100 i 500 milions d'euros

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra hauria de ser capaç d'atreure projectes d'inversió estrangera molt més grans dels que estan arribant. Almenys, així ho veu el president del comitè internacional de la CEA, Douglas Pate. És més, ha assegurat a Ràdio Nacional tenir en cartera alguns projectes de fins a 500 milions d'euros. Com a punts de millora, Pate insisteix que cal millorar el servei al client i la comunicació en anglès.

El procés d'obertura econòmica no està sent prou ambiciós en els projectes als quals es dirigeix. El president del comitè internacional de la CEA, Douglas Pate, afirma que han constatat que Andorra, per les seves condicions, pot acollir projectes molt més grans que els que, de moment, s'han interessat per instal·lar-s'hi. "Fins ara la majoria de projectes que s'han establert o són actius són projectes petits, d'entre 1 i 4 milions d'euros", assegura. Pate parla d'alguns, dels quals en té coneixement, que mouen unes xifres molt més grans d'entre 100 i 500 milions.

L'empresari escocès ha reiterat, com a punts forts d'Andorra, la seguretat i la baixa imposició. En l'aspecte negatiu, creu que hi ha molt marge de millora en l'atenció als clients i, sobretot, en la comunicació en la llengua universal dels negocis, l'anglès. Per això ha avançat que, des de la CEA, impulsaran cursos sectorials per ajudar els professionals dels diferents rams a desenvolupar-se en aquest idioma.

Informa: Jordi Cama Imatge: Marta Paixà

Contingut relacionat:

Entrevista completa a Douglas Pate a l'Ara i Aquí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.