El Consell aprova els canvis en el finançament dels partits però tomba la proposició liberal sobre la informació alimentària

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una de freda i una de calenta. El ple del Consell General ha acordat prendre en consideració la modificació demòcrata de la llei de partits polítics i de finançament electoral i, en canvi, deixar en un calaix la liberal d'informació alimentària i nutricional.

El Consell General votava avui la presa en consideració de dues proposicions de llei, una de les quals no ha rebut el suport necessari. Es tracta de la llei d'informació alimentària i nutricional, que ha generat debat. El text que entre d'altres aspectes vol regular l'etiquetatge de productes alimentaris per informar els consumidors, destinat sobretot als al·lèrgics i intolerants, no ha rebut el suport ni del Govern ni del grup Demòcrata, que tot i considerar que cal una regulació, aquesta s'ha de fer per reglament com es fa a la resta d'Europa i no per llei, que en fa més feixuga l'actualització. De fet, el ministre de Salut ha indicat que ja té un reglament enllestit que es presentarà les properes setmanes. Aquest fet ha generat debat entre Liberals i Demòcrates.

"Prego que reconsiderin la seva postura", ha dit el ministre Álvarez. A la qual cosa, el liberal Carles Naudi ha criticat que no hagi avisat abans que s'estava treballant en un reglament: "haver-m'ho dit al febrer, així no es juga", ha afegit.

La resta de grups de l'oposició han votat a favor de la presa en consideració i s'han mostrat crítics amb la decisió del grup de la majoria i del posicionament del Govern. "Veiem la manca de coherència i la prepotència per part de DA" ha dit el conseller socialdemòcrata Gerard Alís, qui ha lamentat que no es prengui mai en consideració lleis proposades per l'oposició. El demòcrata Carles Jornada li ha respost que "no és prepotència, és una divergència d'opoinió".

La proposició de llei que sí s'ha pres en consideració és la que modifica la dels partits polítics i de finançament electoral. El text presentat pel grup Demòcrata pretén complir les recomanacions del Grup d'Estats contra la corrupció del Consell d'Europa, el GRECO, i per exemple prohibeix que els grups parlamentaris facin donacions als partits i als candidats. Els grups de l'oposició que són favorables a la seva modificació ja han avançat que l'esmenaran per fer-la encara més exigent.

Informa: Anna Pifarré Imatges: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.