El Falgueró, l'exemple d'una nova manera de construir
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El sector de la construcció s´enfronta a nous reptes com ara l´aposta per l'eficiència i la sostenibilitat. Uns reptes que es poden trobar amb projectes com el que es desenvoluparà al Falgueró. Aquest complex incorpora molts elements de la construcció nòrdica i suposa un treball d´adaptació complex però molt interessant pel sector. Des de l´Associació de Contractistes d'Obra (ACODA) s´anima al canvi.
Projectes com els que es vol impulsar al Falgueró representen tot un repte per al sector de la construcció. Per l´ACODA el complex que es va presentar al juliol i per al qual es vol disposar de diferents equips de professionals constitueix un exemple d´una nova manera de construcció que de mica en mica s´ha d´introduir al país.
Víctor Filloy, gerent de l'ACODA,. en destaca no només per la combinació d'edificis per a diferents usos i dimensions sinó també per l´aposta per l'eficiència i les certificacions internacionals que "ajuden a fer l'edificiació més sostenible, que consumeixi menys i estigui més integrada en l'entorn". Filloy explica que en el cas del Falgueró, la construcció està inspirada en els països nòrdics. "No deixa de ser una curiositat i un repte perquè no és una construcció a la qual estiguem acostumats, hi ha un canvi de xip", afegeix.
Filloy considera que Andorra ha adaptar-se a formes de fer que respecten l'entorn. Creu que "el mètode tradicional ha d'evolucionar cap a una sostenibilitat més elevada i edificis més intel·ligents". Un repte no només per constructors sinó també per arquitectes o enginyers que "han de buscar aquesta exigència i excel·lència perquè som un país amb recursos limitats per la dependència energètica i tenim una gran avantatge que és la natura i hem de saber aprofitar-la".
Filloy demana que el Govern i els comuns també facin aquesta aposta. I ho facin de forma decidida com ja ho han fet amb els vehicles elèctrics.
Informa: Ana Alamán Locució: Jordi Lorente