El Govern busca promoure l'acolliment familiar amb prestacions econòmiques

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern s'ha marcat com a objectiu immediat incrementar la borsa de famílies acollidores. Actualment, una vintena acullen 25 menors. Amb tot, al Centre d'Acolliment d'Infants i Joves de La Gavernera encara hi ha una trentena de menors institucionalitzats a qui es busca família.

El servei d'atenció a la infància i l'adolescència segueix actualment 141 menors en situació de perill, perquè la seva família d'origen no pot responsabilitzar-se de les seves funcions com a pares. D'aquests, 29 infants i adolescents viuen a La Gavernera i estan pendents d'incorporar-los en un context familiar que els faciliti el procés de maduració i socialització.

Per trobar-los una llar, el Govern ha signat un conveni amb la Fundació Jacqueline Pradère per promoure l'acolliment familiar a través de diverses accions. Segons el ministre d'Afers Socials, moltes potencials famílies acollidores dubten d'adherir-se al programa. Amb tot, Xavier Espot ha remarcat que l'acollida no suposa una càrrega econòmica perquè es compensa "a través de prestacions econòmiques". A més, creu que salvant aquest "escull" hi haurà més famílies que s'hi acullin. "Quan col·labora la societat civil amb les forces del Govern el resultat sempre és positiu", celebrava el secretari de la Fundació Jacqueline Pradère, Josep Manzano.

El ministre ha reconegut que aquest programa hauria de descongestionar el centre de la Gavernera, amb una capacitat idònia per a uns 25 menors.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Xavi Fajardo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.