El Govern haurà de pagar 800.000 euros als bancs d'empreses que havia avalat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern haurà de pagar 800.000 euros als bancs com a avalador de diverses empreses a les quals havia concedit préstecs en el marc del programa de finançament privilegiat d´empreses o negocis de nova creació. Les empreses no han pogut retornar els crèdits als bancs i ho ha hagut de fer l´executiu. Entre els deutors hi figura el rector de la Universitat de les Valls. El Govern ho considera poc significatiu i de nou anuncia canvis per a la propera edició del programa.

Vuit de les empreses que es beneficiaven del programa de finançament privilegiat no han pogut tornar els crèdits que tenien amb els bancs. I el Govern, en tant que avalador d´aquests projectes empresarials, haurà de ser qui pagui el deute a les entitats bancàries.

En total haurà de pagar 800.000 euros, 215.000 dels quals corresponen als deutes bancaris del rector de la Universitat de les Valls, Philip García. En principi la xifra total s'enfilava al milió d'euros, però segons han explicat des del Govern, s'ha renegociat el deute amb dues altres empreses.

L´executiu considera que el nombre de fracassos és molt poc significatiu, si es compara amb el forat milionari deixat per Ordino Studios en edicions passades del programa. Precisament arran d´aquest cas es van modificar els requisits del programa, que tindrà una nova edició amb noves condicions, segons ha indicat el ministre portaveu, Jordi Cinca. Ha avançat que "hi ha aspectes que segurament s'han d'adaptar més a la realitat del moment i incidir encara més en la corresponsabilitat de l'impulsor del projecte".

D´altra banda, dins del programa també s´han acordat i formalitzat set projectes empresarials, per un import proper als 758.000 euros.

Informa .Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.