El grafiter i cartellista Obey, imatge de la denúncia social i la llibertat, exposa a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

S'ha convertit en la imatge de la denúncia, la reflexió i la consciència del món en què vivim. El seu discurs és ple de símbols contra el capitalisme i a favor de la llibertat i el planeta. El grafiter i cartellista Shepard Fairey "Obey" exposa a la Galeria Pilar Riberaygua.

Shepard Fairey, àlies "Obey", va ser un dels pioners del grafit i propagador dels adhesius i el cartellisme com a intervenció urbana a mitjan segle XX. Un espai, l´urbà, que ell reivindica per als artistes.

La primera imatge que va popularitzar va ser la del lluitador André el Gegant, que ja és part del seu segell identitari. Ens diu que el mitjà és el missatge i el seu és el de cridar l'atenció a través d'imatges que emulen la publicitat que envaeix la nostra societat per vendre´ns una mica de consciència.

Referències al Gran Germà de la novel·la "1984" de George Orwell amb l'Estat omnipresent que tot ho veu. Llàgrimes que ploren per la bellesa d'un món amenaçat pel capitalisme i els béns efímers, com ara els diners i la bellesa.

Obey defensa la llibertat i la rebel·lió de la massa amb imatges del Che i artistes com Wharhol, i alça la veu contra el poder judicial al servei del documental sobre Leonard Peltier, acusat d´assassinat per error l´any 70.

Artista controvertit que s´ha fet un nom al carrer i a les galeries. Fins al 3 de març part de la seva obra es pot veure a la Galeria Pilar Riberaygua.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Robert Querol

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.