El mediador de la CASS constata la discriminació dels autònoms

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El primer informe del mediador de la CASS ha constatat les discriminacions entre assalariats i autònoms. El document correspon al període comprès entre setembre i març i s´han atès una seixantena de persones que han sol·licitat la intervenció.

Segons el mediador de la CASS, les cotitzacions dels autònoms s´haurien d´adaptar als ingressos, com així passa amb els assalariats. Afirma que molts dels primers són artesans o petits comerciants i fins i tot alguns professionals que no ingressen quantitats equivalents al salari mitjà mensual, sinó inferior.
També considera que discrimina els autònoms perquè durant la percepció d´una prestació econòmica de la branca general, la CASS paga cotització empresarial per als assalariats i no per als treballadors per compte propi. A més, creu que no se´ls tracta de forma equitativa en l´apartat de les prestacions per incapacitat temporal i per maternitat, paternitat o risc durant l´embaràs.

Per altra banda, el mediador afirma que han rebut queixes reiterades pel tracte rebut de diferents metges de l´àrea de Control Sanitari amb una actitud i manifestacions verbals que els afectats qualifiquen d´irrespectuoses, ofensives i fins i tot humiliants. Finalment, constata "amb sorpresa" el nombre de persones intervingudes de la columna vertebral pel mateix metge i que han tingut serioses seqüeles invalidants.
Durant els darrers 6 mesos, 66 persones han sol·licitat la intervenció del mediador. La immensa majoria eren assegurats de la CASS.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.