El ministeri de Cultura incrementarà les subvencions un 50%

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministeri de Cultura incrementarà les subvencions al pressupost del 2017, una pujada que respon a la gran demanda de peticions que els arriba. De fet, en el proper exercici es preveu que el departament passi de representar 1,3% al prop del 2% de la xifra global.

En l'últim pressupost de cultura hi havia 100.000 euros destinats a diferents projectes per promocionar la música, la llengua i la cultura.

Alguns d´aquests projectes ja els han presentat, com ara "El meu granet de sorra", de Quim Salvat, el Sax Fest, la pel·lícula "73 minuts", la litografia de sant Jordi que cada any presenta la SAC,el llibre de la Massana Còmic o l'obra de teatre "La Venus de les pells.

En total una quarantena de treballs que són una petita representació de les demandes que els arriben. Per això davant el gran volum de peticions, el ministeri s'ha plantejat incrementar les ajudes en un 50%. "Aquest any hem vist una gran demanda de subvencions i ens hem quedat amb les ganes d'ajudar una mica més", ha declarat la ministra Olga Gelabert,

De fet, per al proper pressupost la intenció és incrementar la partida de cultura de l´1,3% a prop del 2% del global per donar cobertura a la inversió que representarà, per exemple, el nou espai Thyssen.

Informa: Rosa Alberch 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.