El ministeri de Cultura, Joventut i Esports, el que té més augment pressupostari

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La classificació administrativa dels pressupostos del 2017 inclou un augment del 7% en els pressupostos dels ministeris. La cartera de Cultura, Joventut i Esports serà la que s'incrementarà més, mentre que el Ministeri de Turisme i Comerç serà el que ajustarà més la seva dotació.

El 2017, el 10 ministeris i l'estructura dels serveis del cap de Govern rebran en conjunt gairebé 62 milions d'euros més que l'any 2016. El Ministeri que més creix és de Cultura, Joventut i Esports. La cartera que ostenta Olga Gelabert augmenta el seu pressupost en poc més de 2 milions d'euros, fins als 14 i mig. La dotació s'incrementarà en les tres àrees del ministeri, però principalment en la de Cultura per a projectes com el Museu Thyssen.

L'estructura i els serveis relacionats amb el cap de Govern també incrementarà el seu pressupost el 2017. En concret, més d'un 14%. S'hi destinaran 16 milions d'euros, dos més que el 2016. Un augment que es dóna, sobretot, pel traspàs de la societat pública Andorra Desenvolupament i Inversió des del Ministeri de Finances cap al Departament del cap de Govern.

Per altra banda, només dues carteres tindran un pressupost menys elevat que el 2016. La dotació del Ministeri de Turisme i Comerç serà gairebé un 10% inferior, mentre que el d'Educació i Ensenyament Superior rebrà un 1% menys de recursos.

En termes globals, el Ministeri de Finances és, un any més, el que té un pressupost més elevat, superior als 550 milions d'euros. Aquesta xifra representa el 61% dels recursos que es destinen a totes les carteres. Per altra banda, el d'Afers Exteriors és el que té un pressupost més baix: gairebé 7 milions i mig d'euros, un 1% del total dels ministeris.
Informa: Marc Guadilla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.