El ministeri formarà els professors actuals perquè l'anglès pugui ser llengua vehicular

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Potenciar l'anglès al sistema andorrà és una de les prioritats del Ministeri d'Educació. Ho ha afirmat el ministre Eric Jover, que ha explicat que es farà formació als docents. També ha parlat de l'eliminació d'algunes línies del transport escolar.

El ministre d´ensenyament ha defensat la importància de reforçar la introducció de l´anglès en el sistema educatiu andorrà. Assegura que vol comptar amb els recursos humans existents per fer aquesta acció, tot i recordar que el professorat que es va contractar no se l´exigia l´anglès. Ara es volen fer les modificacions escaients per introduir-lo com a llengua vehicular mantenint l´estructura docent actual.

"Evidentment que puc contractar alguns professors més, però el que vull és mantenir aquesta estructura i equips humans que tenim a dins del ministeri i això vol dir que haurem de fer aquestes etapes de formació que siguin necessàries" ha dit el ministre sobre la possibilitat d'ensenyar en anglès.

En aquest sentit, Èric Jover ha afegit que s´han començat estudis per conèixer la capacitat lingüística en anglès del professorat i quins podrien fer classes en aquesta llengua i quins tenen un bon nivell per desenvolupar una política de formació. Un cop resolt, des del ministeri s´estudiarà quines assignatures s´acabaran impartint en anglès.

D´altra banda, Jover ha respost la polèmica que ha suscitat la reducció i adequació que s´ha implantat en el transport escolar. El ministre defensa la decisió. "En transport escolar estem movent quantitats de diners molt importants i amb la feina d'eficiència que s'han fet els dos darrers anys haurem pogut estalviar uns 500.000 euros anuals, que és una quantitat molt significativa", creu. A més, afegeix que s'ha de millorar l'eficiència del transport escolar sense que sigui en contra d'un servei de qualitat.

El titular d´Ensenyament sosté que tots els dubtes i preocupacions que ha generat el servei seran explicats en futures reunions amb representants de les associacions de pares d´alumnes.

Informa: Ivan Álvarez Imatges: Josep M. Garcia

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.