El ministre condiciona l'entrada dels psicòlegs a la CASS al compliment de certs requisits

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministre de Salut condiciona l´entrada dels psicòlegs, en determinats casos, dins el finançament de la CASS al compliment de certs requisits.

Carles Álvarez trasllada a la cartera de serveis de la sanitat pública la decisió d´incloure els psicòlegs en el finançament de la CASS. Un aspecte que cueja des de fa molts anys i que encara no té definició definitiva. El ministre addueix que "si es troba una argumentació científica perquè els psicòlegs en determinats casos i a través de certs requisits es puguin incorporar al finançament del sistema sanitari públic, així serà; però si la cartera de serveis no ho veu així, ja que és un tema més tècnic que polític, no ho serà". En tot cas, completa, "s'ha d'analitzar".

La rèplica des del Col·legi Oficial de Psicòlegs no s´ha fet esperar. El col·lectiu defensa la necessitat de participar en la confecció de la cartera de serveis que ofereix la CASS. El seu president, Oscar Fernández, tot i valorar positivament les paraules del ministre, assegura mantenir certes reserves i reconeix que queda molta feina per fer. Considera que "és de sentit comú que els psicòlegs formin part de la cartera de serveis". "És el moment i crec que l'únic que queda per definir és com hem de ser-hi".

Fernández ha mostrat el seu desacord pel fet que hagi de ser un especialista qui derivi els pacients als psicòlegs, com va apuntar el ministre. "Una de les qüestions més desafortunades en les declaracions del ministre és plantejar que els psiquiatres tenen la potestat de derivar al psicòleg" perquè "no és una solució bona per cap de les parts". "El psicòleg està preparat per diagnosticar", conclou.

Aquest setembre, el Col.legi de Psicòlegs es reunirà amb el ministre de Salut per intentar acostar posicions. També hi ha prevista una trobada amb la cap de Salut Mental, Gemma Garcia.

Informa: Ivan Álvarez Imatge: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.